Bonding Uygulaması Fiyatlarında Neler Etkilidir?
Bonding tedavisi, estetik diş hekimliğinin popüler uygulamalarından biri olmuştur. Bonding diş uygulaması, dişin rengini ve şeklini değiştirmek, ufak kusurları düzeltmek ve dişlerin boyunu uzatmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Tedavinin temel amacı, diş bütünlüğü sağlanan hastanın güzel bir gülüşe kavuşmasıdır. Bonding tedavisinin diğer prosedürlere göre daha sık tercih edilmesinin en önemli sebebi ise daha ekonomik bir seçenek olmasıdır.
Bonding Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hem estetik diş hekimliği hem de koruyucu diş hekimliği tedavileri arasında yer alan bonding işlemi, dişin doğal beyaz renginde kompozit malzemelerin sertleştirilerek dişe yapıştırılmasından oluşmaktadır. Gülüş tasarımı prosedürlerinde de sık sık yer alan bonding tedavisi tüm yaş gruplarına ve herkese uygulanabilmektedir.
Peki, bonding diş uygulaması nasıl yapılıyor? İşlem yarım saat ila bir saat arası süren tek bir seansta tamamlanır. Hızlı ve pratik olması da popülerliğini arttırmaktadır. Bonding işleminde çoğunlukla lokal anesteziye gerek kalmaz; ancak çürük dişler söz konusuysa anestezi uygulanır. Diş hekimi, hastanın diş tonuyla eşleşecek renkte kompozit malzemeleri seçtikten sonra hazırlıklara başlar.
Bonding yapılacak dişlerin yüzeyi pürüzlendirilir, ardından malzemenin dişe yapışmasını sağlayacak sıvı uygulanır. Bir sonraki aşama diş rengindeki kompozit malzemelerin istenilen şekle getirilmesidir. Diş hekimi, malzeme sertleşmeden önce bir heykeltıraş gibi bu kompozit malzemeleri uygulama yapılacak dişe göre şekillendirir. Bu malzemelerin sertleştirilmesinde genellikle lazer ışığından yararlanılır. Malzeme sertleştikten sonra gerekirse kesilerek boyutu değiştirilebilir. Son olarak, dişlere yapıştırılan malzeme mükemmel bir sonuç için parlatılır ve işlem sonlanır.
Bonding İşlemi Neye Göre Fiyatlandırılır?
Bonding işlemi implant, lamina, porselen ve zirkonyum kaplama gibi diğer diş tedavilerine göre çok daha uygun fiyatlı bir işlemdir. Ancak işlemin fiyatını etkileyen birkaç faktör bulunduğunu unutmamak gerekir.
Uygulama yapılacak diş sayısı: Bonding işleminin ücreti, uygulama yapılacak diş sayısına paralel olarak artar. Ne kadar fazla dişe işlem yapmak gerekirse, maliyet o kadar artar.
Kullanılan malzeme: Her işlemde olduğu gibi bonding işleminde de daha ucuz malzemeler kullanarak tedaviyi daha uygun bir fiyata mal etmek mümkündür. Fakat iyi bir bonding tedavisi için kullanılan malzemenin önemini göz ardı edilmemeli, makul ama kaliteli ürünler kullanıldığından emin olunmalıdır.
Uygulama alanı: Uygulama yapılacak diş sayısının yanı sıra, uygulama yapılacak alanın büyüklüğü de işlemin fiyatının artmasına ya da azalmasına neden olur. Yani çentikli bir dişi tedavi etmek daha aza mal olurken, kırık bir dişi tedavi etmek daha pahalıya gelecektir.
Diş hekimi ve klinik: Deneyimli ve itibarlı bir diş hekimi ve tam donanımlı bir klinik elbette biraz daha yüksek fiyatlar belirleyebilir. Öte yandan, herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadan, doğal görünen, başarılı ve uzun ömürlü bir sonuç elde etmek için böyle bir doktor ve klinik seçmek çok daha mantıklıdır.
Siz de bonding diş uygulamasından yararlanmak isterseniz kliniğimizi arayarak uzman diş hekimlerimizle görüşebilir ve fiyat bilgisi alabilirsiniz.