Yetişkinlerde diş sağlığının önemi bilinmekte ve insanlar çoğunlukla düzenli ağız bakımını ihmal etmemeye çalışmaktadır. Çocukluk dönemindeki ağız ve diş sağlığı da en az yetişkinlerde olduğu kadar önemli bir konudur. Çocukların çıkardığı süt dişleri, geçici olduklarından, bu dönemdeki diş sağlığının fazla önemsenmemesinin kaynağı olarak gösterilebilir. Ancak süt dişlerinin bakımı ve tedavisi, çocuğun genel sağlığı bakımından kesinlikle ihmal edilmemelidir.
Çocuk diş hekimliği olarak da bilinen pedodonti, kapsamındaki uygulamaları ve tedavileriyle çocuklukta ve daha ileri safhalarda karşılaşılabilecek ağız ve diş problemlerine çözüm bulabilmektedir. Pedodonti, 0-15 yaş arasındaki çocukların diş sağlığı ile ilgilenir. Süt dişlerindeki çürüklerin tedavisi, çenede şekil bozuklukları, ergenlik süreci boyunca dişlerin gelişimini takip etme gibi uygulamaları bulunmaktadır.
Süt dişleri, bebeklerde 6 aylıktan itibaren çıkmaya başlar ve genellikle 3 yaşında tamamlanır. Bu süreçte süt dişlerinin çürümemesi için hassas bir bakıma ihtiyaç duyulur. Süt dişleri 7 yaş civarında yerini kalıcı dişlere bırakmaya başlar ve 12-13 yaşına kadar bu değişim devam eder. Buradan anlaşılacağı gibi, her çocuğun bu yaşına gelene kadar sağlıklı süt dişlerine ihtiyacı vardır. Düzgün beslenme ve konuşma yeteneği üzerinde etkileri olduğu gibi, yerlerine gelecek olan kalıcı dişlere de değişim sırasında rehberlik ederler. Süt dişlerinin bakımı yapılırken, kalıcı dişlere göre daha kolay çürüyebildikleri unutulmamalıdır.